Uitgeverij en tekstbureau FiolaGerjo van der Horst: Jezus, het onbekende verhaal

Deze prachtige roman over het leven van Jezus is een heruitgave van het boek "De spirituele Jezus" van
Gerjo van der Horst. In "Jezus, het onbekende verhaal" laat Gerjo de spirituele kant van Jezus nog meer naar voren komen. Zo plaatst ze Jezus nog duidelijker in de spirituele lijn van Lao Tse, Buddha en Zarathustra.

De meeste mensen kennen Jezus vanuit de vier evangeliën in de Bijbel en hebben zich op basis daarvan een beeld gevormd. In onze tijd zijn geschriften gevonden die een heel andere Jezus laten zien, zoals het Thomas Evangelie, het Evangelie van Maria Magdalena en het Judas Evangelie. De Jezus in deze geschriften is veel spiritueler, soms zelfs mystiek, en wijst ons via inzichten die we ook tegenkomen in het Boeddhisme, Hindoeïsme en Taoïsme de weg naar onszelf.

Op basis van deze oude geschriften weeft Gerjo van der Horst prachtige spirituele inzichten door het verhaal. Zo is Judas eindelijk niet meer de boeman en Maria Magdalena niet meer de hoer. Ook de jeugd van Jezus komt uitgebreid aan bod, het onbekende verhaal dat niet in de Bijbel te vinden is.

Niet eerder kwam Jezus in een boek zo dichtbij. Als lezer word je van het begin af aan meegezogen in het verhaal. Zo menselijk is zijn worsteling met de last die op zijn schouders is gelegd en zo herkenbaar zijn de keuzes waarvoor hij komt te staan dat menigeen zichzelf in hem zal herkennen.

Bestel 'Jezus, het onbekende verhaal' via onze webshop of online.